Om oss

Om oss

Haglunds konditori är ett klassiskt konditori med anor sedan 40-talet. Beläggen i centrala Gränna, är Haglunds det perfekta fika stället under ditt besök till Grevskapet. Tillsammans med vår personal är vårt mål att erbjuda dig god service i mysiga lokaler. All tillverkning sker i, ett av hälsovårdsmyndigheten, godkänt kök. På sommartid finns möjlighet att äta lunch på vår balkong och njuta av utsikten över Vättern. Vi bakar med omsorg och använder enbart de finaste råvarorna. Vi ser det som vår uppgift att bevara den svenska kondistraditionen.

Hjärtligt välkomna!
Konditorer Kent och Christian med personal

Historik
1942 – Haglunds Konditori grundades av Sigvard Haglund
1976 – Haglunds Konditori köptes av Kaj Johansson och Rolf Pantzar
1990 – Kent och Christian (Lager och Hansen AB) tog över Haglunds Konditori

Sockerbagare är den tidigare benämningen för konditor. Under skråtiden i Sverige var det ett flertal bagaryrken som var strikt styrda. Sockerbagaren tillverkade glass, tårtor och bakelser. Det var inte förrän på 30-talet som sockerbagaren tilläts baka bullar, semlor och annat jäst bröd.

Comments are closed.